PMU voorbereiding en resultaat

Resultaat Permanente Make Up

Het succes van uw permanente make-up (PMU) behandeling hangt samen met verschillende factoren. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de volgende richtlijnen zorgvuldig te volgen.

  • Ten eerste, vermijd het drinken van groene thee en het nemen van voedingssupplementen, met name die rijk zijn aan vitaminen A en E, in de dagen voorafgaand aan de behandeling. De aanwezige antioxidanten kunnen de effectiviteit van de PMU verminderen.
  • Daarnaast is het raadzaam om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te nuttigen en op de dag zelf af te zien van koffie of andere cafeïnehoudende dranken. Deze kunnen leiden tot bloedingen tijdens de behandeling en de zwelling nadien verergeren. Bloeden kan de hechting van de PMU bemoeilijken en zorgen voor een grijzige tint.
  • Bovendien is het aan te raden om 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende middelen zoals Aspirine, Ibuprofen of Naproxen in te nemen. Paracetamol is wel toegestaan. Overleg altijd met uw arts voordat u stopt met bloedverdunnende medicatie.
Voorbereiding

Bij een lipbehandeling is het aan te raden om twee weken voor de behandeling te stoppen met veelvuldig gebruik van lipbalsems zoals Labello of lipgloss. Veelvuldig gebruik kan de celdeling vertragen, wat invloed heeft op het resultaat van de PMU. Als u ooit een koortslip heeft gehad, start dan een week voor de behandeling met het nemen van 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten en gebruik een koortslipcrème bij de eerste tekenen van een uitbraak. U kunt zeven dagen na de behandeling stoppen met deze supplementen.

Verdere stappen

Verder is het belangrijk om geen Corticosteroïden crème of zalf op de te behandelen gebieden aan te brengen voorafgaand aan de pigmentatie. Vermijd ook fysieke inspanning op de dag van de behandeling; lichaamswarmte kan de poriën doen openen en zweet (zout) kan de kleur doen vervagen. Zout wordt ook gebruikt om ongewenste PMU te verwijderen. Ik adviseer ook om geen PMU-behandeling te plannen tijdens uw menstruatie, omdat de pigmenten dan minder goed kunnen hechten en de behandeling gevoeliger kan zijn.
Voor een eyelinerbehandeling geldt dat u twee weken voor de behandeling moet stoppen met het gebruik van wimperserums of extensions en een week voor de behandeling geen waterproof make-upreiniger of oliebasisreiniger moet gebruiken. Bij deze behandeling moeten contactlenzen uit. Houd er rekening mee dat u de lenzen mogelijk meerdere dagen niet kunt dragen vanwege zwelling en om de genezing te bevorderen. Het is aan te raden om lenzen pas na 72 uur weer te dragen en ze vooraf met steriel water af te spoelen. Dit voorkomt bacteriële infecties en de invloed van de zoutoplossing in lenzenvloeistof op het pigment

Bekijk tarieven
Gebouw PMU Natural Enschede
Een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken of een intake inplannen? Neem dan contact met mij op. We bespreken dan je wensen en mogelijkheden. Stuur een berichtje en ik neem contact met je op om de afspraak definitief in te plannen. Uiteraard mag je me ook een whatsapp berichtje sturen.

Contact opnemen