Wat is het verschil tussen microblading en cosmetisch Permanente make-up.

Wenkbrauwen enschede

Microblading en cosmetische permanente make-up (PMU) zijn beide populaire technieken om het gezicht te verfraaien, met name gericht op de wenkbrauwen, maar ze hebben enkele duidelijke verschillen in toepassing, gereedschap, en duurzaamheid.

Microblading is een handmatige techniek waarbij met behulp van een speciaal instrument, bestaande uit een rij fijne naalden (ook wel mesjes genoemd), natuurlijk ogende haartjes in de huid worden gekerfd. Een pigment wordt vervolgens in deze fijne sneden aangebracht, wat resulteert in zeer gedetailleerde en natuurlijk ogende wenkbrauwen. De resultaten van microblading zijn niet zo langdurig als die van PMU, met een gemiddelde duur van ongeveer 1 tot 2 jaar, afhankelijk van de huidtype en levensstijl van de cliënt​​.

Permanente make-up (PMU) daarentegen, maakt gebruik van een elektronische machine om pigmenten dieper in de huid te implanteren, wat lijkt op de techniek van traditioneel tatoeëren maar met enkele belangrijke verschillen zoals het type pigment en de diepte van de pigmentatie. PMU kan worden toegepast op wenkbrauwen, maar ook op oogleden (als eyeliner) en lippen, en biedt een langduriger resultaat. Het is ontworpen om meerdere jaren te blijven zitten, maar net als bij microblading, zal het pigment na verloop van tijd vervagen en kunnen touch-ups nodig zijn​​.

Beide technieken hebben hun unieke voordelen. Microblading biedt een zeer natuurlijke look, ideaal voor het invullen en vormgeven van de wenkbrauwen op een manier die moeilijk te onderscheiden is van echte haartjes. PMU biedt daarentegen een meer duurzame oplossing die minder onderhoud vereist en kan worden gebruikt voor een bredere reeks cosmetische verbeteringen.

Er zijn verschillende gespecialiseerde technieken binnen PMU voor wenkbrauwen, zoals de hairstroke techniek, waarbij fijne haarachtige lijntjes worden gecreëerd, en de schaduwtechniek, die een meer ingevulde look geeft​​.

Voor zowel microblading als PMU is het essentieel om een goed opgeleide en ervaren specialist te kiezen. Dit zorgt niet alleen voor de beste resultaten maar minimaliseert ook de risico’s en zorgt voor een veilige ervaring. Het is ook belangrijk om vooraf goed te overwegen welke methode het beste bij je persoonlijke stijl en behoeften past.

Bekijk voor en na foto's
Powder brows enschede

Om tot de beste keuze tussen microblading en permanente make-up (PMU) te komen, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Bepaal je wensen en behoeften: Overweeg wat je wilt bereiken met de behandeling. Zoek je naar een natuurlijke versterking van je wenkbrauwen met fijne, haarachtige streken? Dan is microblading mogelijk de beste keuze. Wil je een langduriger resultaat dat minder onderhoud vergt en ook toepasbaar is op andere delen van het gezicht, zoals oogleden en lippen, dan kan PMU geschikter zijn.
  2. Onderzoek de duurzaamheid: Microblading gaat gemiddeld 1 tot 2 jaar mee, terwijl PMU een langduriger resultaat biedt maar na verloop van tijd ook vervaagt. Bedenk hoe vaak je bereid bent om de behandeling te laten bijwerken.
  3. Overweeg de natuurlijkheid van het resultaat: Microblading staat bekend om zijn vermogen om zeer natuurlijke, fijne wenkbrauwen te creëren. PMU kan ook natuurlijk ogende resultaten leveren, maar de technieken en apparatuur kunnen verschillen in het niveau van detail.
  4. Houd rekening met de hersteltijd en de verzorging: Beide procedures vereisen een bepaalde hersteltijd en specifieke nazorg om de beste resultaten te garanderen. Informeer naar de nazorginstructies en zorg ervoor dat je deze kunt opvolgen.
  5. Bekijk voor en na foto’s: Zoek naar voor en na foto’s van eerdere cliënten om een idee te krijgen van de resultaten die je kunt verwachten van een bepaalde techniek of specialist.
  6. Lees beoordelingen en vraag om aanbevelingen: Zoek naar beoordelingen van specialisten in je omgeving en vraag eventueel vrienden of familie om aanbevelingen.
  7. Controleer de kwalificaties en ervaring van de specialist: Zorg ervoor dat de specialist ervaring heeft met de door jou gekozen techniek en bekijk eventuele certificeringen of kwalificaties.
  8. Plan een consultatie: Een persoonlijk consult kan je helpen om eventuele vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in wat de procedure inhoudt. Dit is ook een goed moment om de hygiënepraktijken van de kliniek of salon te beoordelen.
  9. Bedenk de kosten: Vergelijk de kosten van beide behandelingen. Hoewel prijs een factor kan zijn, is het belangrijk om niet alleen op basis van prijs een beslissing te maken. Kwaliteit en veiligheid moeten altijd voorop staan.
  10. Denk aan de lange termijn: Bedenk hoe de gekozen behandeling op de lange termijn bij je levensstijl past. Herinner jezelf eraan dat zowel microblading als PMU onderhoudsbehandelingen vereisen om de look fris te houden.
PMU Enschede

Wil je graag meer weten over de verschillen en twijfel je over wat je moet kiezen? Neem dan gerust contact met mij op.